Premiär för FUF: s filmkvällar

Like a Man on Earth

Vad möter flyktingar på sin väg mot ett nytt land? I en dokumentär från 2006 möter vi Dagmawi Yimer som studerar juridik i den Etiopiska huvudstaden Addis Ababa. Det ökande politiska förtrycket får honom att vintern 2005 lämna landet, och ge sig ut på en tuff resa, genom öknen mellan Libyen och Sudan – mot Europa. 

Dagmawi når italienska Rom och bestämmer sig för att vittna om den resa han, och hundratals andra nordafrikaner, gjort och fortsätter göra. Like a Man on Earth är en film om mänsklig smärta, värdighet och vittnar om en tragisk humanitär situation som både Europa och Libyen har ansvar för. Filmen är på engelska.

Kom, titta, lyssna och diskutera!

30:e september kl. 18.00-20.00
Café Bagdad, Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2
Inträde: 60 kronor
Gratis för FUF: s medlemmar

Ett reportage om filmen kommer att sändas på etipoisk lokalradio 27/9

Ett samarbete med CinemAfrica

Dela det här:
Publicerat i Övrigt