Utveckling? – en temadag om begreppet

14 december, 2009 - kl. 10:00 till 14:00

Föreningen för Utvecklingsfrågor bjuder in till en temadag om

”UTVECKLING”?

Plats: Gula Villan på Universitetet (Campus Frescati)

Det är begreppet på allas läppar – UTVECKLING – men vad pratar vi egentligen om när vi talar om utveckling? Är det BNP, är det fattigdomsbekämpning? Är det riskfritt att använda sig av utvecklingsbegreppet? Råder det konsensus eller har det gått slentrian i begreppet? Vilka konsekvenser kan detta i sådant fall få?

FUF: s studentpanel vill problematisera begreppet och dess implikationer. Vi har därför bjudit in tre, inom utvecklingsområdet, mycket kunniga människor. Kom och hör olika perspektiv kring begreppet ”UTVECKLING” och bilda dig en egen, kanske förnyad, åsikt!

Talare:
Stefan de Vylder, nationalekonom
Birgitta Karlström Dorph, diplomat, avhandlar situationen i Botswana
Andrés Rivarola, forskare vid Latinamerikanska Institutionen och Ekonomisk Historia institutionen

Under pausen bjuder vi på mackor och visar filmen ”Den Sjunde Klanen” – en film från Somalia av Samy Putkinen och Tobias Hammar, som visar den ensamma människans försök att förändra sin egen och sina medmänniskors verklighet.
Macklunch mellan 12-13

Välkommen!

[form 2 ”Seminarieanmalan Databas”]

Dela det här:
Publicerat i Kalender