FUF goes BANANAS*!

FUF: s ordförande Stefan de Vylder överlämnade högtidligt ett FUF-diplom till Margarete Jangård, som tillsammans med Fredrik Gertten vann FUF-priset 2009 för dokumentärfilmen Bananas*!

Redan när Bananas*! blev klar för biovisningar 2008 var uppmärksamheten stor, för att sedan explodera då Bananföretaget Dole stämde produktionen och filmen togs ur tävlan vid Los Angeles Film Festival.  

Efter många mediala turer och inblandning av bland annat Coop, Axfood, Max Hamburgerestauranger och ICA drogs stämningen tillbaka 15 oktober 2009. Fredrik Gertten och Margerete Jangård kämpar fortfarande för att få ersättning för de omfattande kostnader som stämningen inneburit. Bananas*! har visats på festivaler och biografer runt om i Sverige och härnäst går Banantåget vidare ut i världen. I april visas filmen på Yale Environment Festival i USA.

Läs mer om Bananas*! på Bananas The Movie och om bekämpningsmedlet DBCP i en artikel ur Läkartidningen.

Dela det här:
Publicerat i Övrigt