Svenska Afghanistankommittén

Plats:

Stockholm

Praktikarbetsplatsens hemsida:

www.sak.se

När och omfattning:

Hösten 2010

Info om praktikarbetsplatsen:

Svenska Afghanistankommittén (SAK) är en medlemsbaserad ideell svensk biståndsorganisation med nästan 30 års erfarenhet av opinionsbildande verksamhet i Sverige samt operativ fältverksamhet i Afghanistan sedan 1982. SAK är där en viktig aktör inom utbildning, hälsovård, rehabilitering av personer med funktionshinder och landsbygdsutveckling. Vårt Stockholmskontor finns i Liljeholmen och omfattar f n 15 tjänster. I Sverige har vi över 4 000 medlemmar och ett 10-tal lokalkommittéer. Fältverksamheten leds från vårt kontor i Kabul i Afghanistan. I hela landet arbetar ca 1 200 fast anställda afghaner för SAK och ca 4 300 är projektanställda. Sexton utländska experter (varav 9 svenskar) arbetar på nyckelpositioner och som tekniska rådgivare inom verksamheten.

När? Hur länge? Omfattning?
Tillsatt för hösten 2010

Vad innebär praktiken?
Arrangemang av seminarium med utländska gäster i oktober 2010
Arrangemang av internationell konferens 11-12 november
Kommunikation med talare, deltagare, viss logistik, dokumentation av konferensen

Önskvärd kompetens/erfarenheter
Erfarenhet av att arrangera seminarier och konferenser
Organisationsförmåga
Förmåga att sammanfatta diskussioner i text på engelska
God kommunikationsförmåga i tal och skrift, svenska och engelska

Meriterande kompetens/erfarenheter
Kunskap/intresse för Afghanistan, utvecklingsfrågor, konfliktfrågor och interkulturellt utbyte.

Övrig information
I mån av utrymme, praktikantens förmåga och tid, finns även möjlighet att delta i och lära sig om andra delar av informationsenhetens arbete. Utöver informationsarbete ger praktiken ger även en utmärkt inblick i hur en svensk enskild organisation arbetar med bistånd, insamlingsarbete i Sverige, samt föreningsverksamhet.

Besök hemsidan här

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser