Den globala agendan för bättre bistånd

14 december, 2010 - kl. 08:30 till 10:00

Välkommen till frukostseminarium:

Den globala agendan för bättre bistånd

Vilka är de största utmaningarna vad gäller biståndet? Vilka resultat kan och ska förväntas av bistånd? Vilka kan inte förväntas? Var är biståndet på väg?

Det här och en hel del annat matnyttigt kommer att diskuteras på ett frukostseminarium den 14 december.
På seminariet kommer bland annat Jorge Balbis från det globala nätverket Better Aid att ge sin bild av biståndets betydelse. Better Aid är en öppen plattform som består av mer än 800 utvecklingsorganisationer från det civila samhället världen över.

Initiativtagare till frukostseminariet är Diakonia, Rädda barnen, Röda Korset och Svenska kyrkan – fyra olika organisationer med stor erfarenhet av opinionsarbete, humanitärt arbete och långsiktigt utvecklingsarbete. Organisationerna har olika prioriteringar i arbetet och får årligen förtroendet att använda hundratals miljoner kronor för att bidra till utveckling och respekt för mänskliga rättigheter. Organisationerna menar att det behövs en mer nyanserad debatt om bistånd och utveckling.

Deltagare:
Jorge Balbis, Ordförande i Reality of Aid, en del nätverket Better Aid
Företrädare från Diakonia, Rädda barnen, Röda Korset och Svenska kyrkan
Panelsamtal med bland annat Claes Arvidsson, Svenska Dagbladet

Plats: Postmuseet, Lilla Nygatan 6, Stockholm (T-bana Gamla Stan)
Frukostseminariet är det första i en serie om fyra seminarier. De övriga tre kommer äga rum under våren 2011. Som ett led i att nyansera biståndsdebatten lanserar de fyra organisationerna hemsidan www.darforbistand.se (Därför bistånd) i samarbete med Föreningen för utvecklingsfrågor, FUF.

SEMINARIET ÄR FULLSATT

Dela det här:
Publicerat i Kalender