I finanskrisens spår. Mot en ny ekonomisk världsordning?

15 februari, 2011 - kl. 18:00 till 19:30

En kraftig förskjutning österut och söderut av världsekonomins tyngdpunkt har nu pågått i många år, och har accentuerats ytterligare i spåren av finanskrisen. Samtidigt som stagnation, hög arbetslöshet och gigantiska budgetunderskott präglar de traditionella industriländerna i nord växer många av de nya industriländerna så det knakar.

Nationalekonomen Stefan de Vylder, författare till boken ”Världens springnota. Finanskrisen och vägen framåt”, inleder en diskussion om den globala ekonomin. Håller en ny ekonomisk världsordning att växa fram? Vad kommer att hända med dollarns ställning som världsvaluta, och går den europeiska monetära unionen EMU att rädda? Vilka politiska och ekonomiska förändringar kan vi vänta oss i spåren av den finanskris som kan vara början på slutet på den gamla världsordningen?

Samtalsledare: Eivor Halkjaer, FUF: s ordförande
Lokal: ABF-huset
Arrangör: Föreningen för Utvecklingsfrågor

Dela det här:
Publicerat i Kalender