Global Reporting – Tidningen Omvärlden

Plats:

Stockholm

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.omvärlden.nu/

När och omfattning:

Hösten 2011 - flexibelt, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Global Reporting är en kommunikationsbyrå med inriktning på internationella frågor. Vi har ett brett register av uppdragsgivare mestadels organisationer och myndigheter. Projekt vi jobbar med kan vara längre eller kortare kommunikationsuppdrag, kampanjer eller kommunikationsinsatser inom bistånd, etc. Vi producerar också diverse informationsmaterial samt tidningen OmVärlden som finansieras av Sida.

När? Hur länge? Omfattning?

Hösten 2011, heltid, tidsperiod efter överenskommelse, men minst två veckor.

Vad innebär praktiken?
Exempel på arbetsuppgifter är bildletning till tidningen OmVärlden, till hemsidan, fotografering, och eventuellt diverse mindre skrivuppdrag till både tidning och webb. Praktikanten kan få insikt i hela flödet av en tidningsproduktion och blir handledd av Global Reportings bildredaktör och projektledare.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Ett intresse och/eller bakgrund inom internationella frågor samt har någon erfarenhet av foto/media.

Meriterande kompetens/erfarenheter
Fotoutbildning och/eller journalistutbildning.

Övrig information
Starkt intresse och engagemang är viktigare än erfarenhet. För arbete med tidningen OmVärlden är det praktiskt för båda parter om man är på plats under minst ett nr från början till start, ca 4 veckor.

Besök hemsidan här

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser