Kvinna till Kvinna – Gaenati, Georgien

Plats:

Georgien

När:

Längd / Omfattning:

Flexibelt / Heltid

Praktikarbetsplatsens hemsida:

Info om praktikarbetsplatsen:

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Vi har fältnärvaro på Balkan, i Södra Kaukasien, i Mellan Östern, Liberia och i Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna arbetar även med att informera och bilda opinion i Sverige och internationellt kring kvinnors erfarenheter av krig och vikten av kvinnors medverkan i freds- och försoningsarbete.

Vad innebär praktiken?
Kvinna till Kvinna söker en person som vill praktisera hos vår partnerorganisation Gaenati i Georgien. Gaenati är baserade i staden Zugdidi, som ligger precis vid eldupphörlinjen till Abchazien. De arbetar i hela den så kallade Samegreloregionen, där Zugdidi är huvudort. Målgruppen är utsatta lokala kvinnor och internflyktingkvinnor från Abchazien. De har även verksamhet för lokala barn och flyktingbarn.

I det projekt som finansieras av Sida genom Kvinna till Kvinna genomför Gaenati en yrkesutbildning för lokala utsatta kvinnor och internflyktingkvinnor, för att stärka deras möjligheter på arbetsmarknaden. De flesta av deltagarna är arbetslösa. I utbildningen ingår engelska, bokföring, datakunskap och georgiska för de som har annat modersmål. Gaenati erbjuder också gratis körlektioner för kvinnor, även detta för att stärka möjligheterna till arbete. Inom utbildningen, som pågår i tre månader, arbetar också en psykolog med deltagarna i gruppterapiövningar. Syftet är att stärka deltagarnas självförtroende och skapa gemenskap och solidaritet i gruppen. Många som deltar har inte arbetat på flera år. Gaenati genomför också seminarier om kvinnors rättigheter och arbetar ute i byarna med information och kvinnors politiska deltagande.

Praktikanten kommer att delta i organisationens dagliga arbete. Det kan vara som lärare/medhjälpare i undervisning i engelska, både för vuxna och för barn. Både deltagarna och lärarna i Gaenati saknar naturliga kontakter att öva sin engelska med och här bidrar praktikanten stort. Praktikanten kommer också att planera och genomföra seminarier om kvinnors liv och rättigheter tillsammans med organisationen. Hon kommer att vara ett stöd till organisationen att leta givare och skriva ansökningar om projektmedel på engelska.

När? Hur länge? Omfattning?
Valfritt (flexibelt), valfritt (helst minst tre månader), heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter
Goda kunskaper i engelska och Excel och helst andra datorprogram och bokföring. Intresse för jämställdhetsfrågor och utbildning.

Meriterande kompetens/erfarenheter
Undervisningserfarenhet och arbete i frivilligorganisation

Övrig information
Kunskap i ryska eller georgiska underlättar kommunikation med organisationen och lokalsamhället, men är inte nödvändiga. Var beredd på att arbeta i fattiga miljöer.  Vi tar endast emot kvinnliga sökande.

Besök sidan här

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser