Fåtöljensamtal med Anders Östman- What went wrong with Africa?

22 februari, 2012 - kl. 18:00 till 19:30

 

Fåtöljen-samtal med Anders Östman

”What went wrong with Africa?”

För 50 år sedan förväntades de flesta av Afrikas länder att vara ekonomiskt oberoende inom ett par decennier. Hur kommer det sig att detta inte skett? Roel van der Veen, historiker och professor i internationella relationer vid Amsterdams universitet, menar i boken ”What Went Wrong with Africa – A contemporary History” att de afrikanska makteliterna saknar intresse av utveckling som på sikt hotar deras egna ställning och privilegier – arvet från de forna kolonialmakterna.

Anders Östman, utvecklingsanalytiker på Sida och aktuell med en översättning av van der Veens bok (Makt och vanmakt i Afrika – En samtidshistoria), gästar FUF-Fåtöljen för ett samtal om bistånd till auktoritära stater – bör demokrati och rättighetsutkrävande vara en förutsättning eller en ambition för bistånd?

Detta är det första av fem Fåtöljen-samtal med temat bistånd som anordnas av FUFs Seminariegrupp under våren.

Datum: 22/2 2012

Tid: 18:00 – 19.30

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm

OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk anmälan

Anmäl dig genom att klicka här!


Läs mer om FUF på www.fuf.se

Dela det här:
Publicerat i Kalender