Filmvisning och samtal med regissören: The Trouble with Pirates

2 april, 2012 - kl. 18:00 till 20:00

FUF:s filmgrupp presenterar:

The Trouble with Pirates”, med regissören Sam Egag!

Piraterna utanför Somalias kust har skapat rubriker på många håll i världen. Genom att beslagta farkoster med värdefull last kostar de sjöfarten miljarder varje år. Omvärlden har reagerat starkt; Obama har fördömt piraterna och medier rapporterar att Nato tar hårdare tag. Civila har dödats och ännu fler pirater har mist sitt liv i konfrontationer. Men vilka socioekonomiska faktorer ligger till grund för piraternas agerande och vad får det för konsekvenser?

”The trouble with pirates” är en dokumentärfilm om piraternas verksamhet i Somalia som ger oss en mer nyanserad bild och där fler röster gör sig hörda än vad vi mött i ”vanlig” media. Det som gör filmen unik är att några av piraterna själva medverkar och ger sin syn på saken. Vi möter somalier med skilda åsikter samt sjömän och företagsledare som berättar hur de påverkats. Några av de europeiska turister som kidnappats och hållits till fångna skildrar tiden som förändrat deras liv. En film som inte ger några enkla svar.

Filmen har visats både i svensk och utländsk television, bland annat på SVT och BBC. Vi gästas av regissören Sam Egag som också medverkar i filmen, så missa inte detta tillfälle att se filmen och ställa frågor!

Film: ”The Trouble with Pirates” (2010)

Datum: Måndagen den 2 april 2012

Tid: 18.00- ca 20.00

Plats: Kafé Klavér, Rutger Fuchsgatan 5, (T-bana Skanstull)

Det finns möjlighet att köpa mat och dryck till självkostnadspris i kaféet!

OBS! Ingen föranmälan behövs, men antalet platser är begränsat, så kom i tid!

 

Dela det här:
Publicerat i Kalender