Student-Kick Off!

Är du intresserad av globala utvecklingsfrågor? Vill du engagera dig och skaffa erfarenhet av att arbeta ideellt inom biståndssektorn? Kanske är du på jakt efter en spännande praktikplats?

Datum: tisdagen den 29 januari 2013

Tid: 17.00 – 18.30

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66a

Anmäl dig genom att klicka HÄR!

På Kick Off:en får du träffa erfarna medlemmar från FUF:s styrelse som diskuterar betydelsen av ideellt engagemang och hur man får jobb inom internationellt utvecklingssamarbete. Du får också träffa FUF-studenter och får reda på hur du som medlem kan engagera dig i till exempel FUF:s tidningsredaktion, seminariegrupp, biståndsdebatten.se eller som utrikeskorrespondent. Vi informerar också om praktikplatserna vi förmedlar på bland annat Sidas olika avdelningar!

Medverkar gör bland annat Lennart Wohlgemuth och Andrea Samosir Josephson. Lennart  är professor i Afrikakunskap med speciell inriktning på svensk och europeisk biståndspolitik. Han har tidigare arbetat bland annat som direktör för Nordiska Afrikainstitutet och på Sida. Andrea jobbar på UD, har tidigare läst utvecklingsstudier samt praktiserat i Indonesien. Hon engagerade sig i FUF:s studentverksamhet 2008 och arbetade därefter som studentsamordnare på FUF.

 

Kick Off! 

 

Dela det här:
Publicerat i Övrigt