FUF-fåtölj 22/5: Bankrupting nature – Ett fåtöljensamtal om vägen till hållbar utveckling, men Anders Wijkman

22 maj, 2013 - kl. 18:00 till 19:30

Bankrupting nature – Ett fåtöljensamtal om vägen till hållbar utveckling

Den 22:a Maj välkomnar vi Anders Wijkman, framstående samhällsdebattör och ordföranden i den prestigefulla internationella tankesmedjan Romklubben. Han kommer att prata om sin senaste bok, Bankrupting Nature, skriven tillsammans med Johan Rockström. I boken tar de upp de hot som mänskligheten står inför med ett alltmer instabilt klimat och begränsade resurser. De diskuterar orsaker men framförallt lösningar, där ett erkännande av miljöns värde inom välfärds- och tillväxtanalyser är centralt.

Boken som kommer att diskuteras under kvällen är den andra skriven av duon, Den stora förnekelsen, utkom 2011 och behandlar samhällets ovilja att ta tag i klimatkrisen.

Anders Wijkman har ett förflutet som generalsekreterare för både Röda korset och Naturskyddsföreningen. Han har även varit generaldirektör och chef för Styrelsen för U-landsforskning (SAREC) samt biträdande generalsekreterare i FN och policy director i FN:s utvecklingsprogram (UNDP). Därefter satt han två mandatperioder i Europaparlamentet och Anders Wijkman är nu aktuell med artiklar i tidningar som DN och Svd.

Datum: Onsdagen den 22:a maj 2013

Tid: 18:00 – 19.30

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm

OBS! Begränsat antal platser. Anmäl dig genom att klicka HÄR!

Vi bjuder på dryck och tilltugg.

Varmt Välkomna!

 

Läs mer om FUF på www.fuf.se

Dela det här:
Publicerat i Kalender