Fåtöljensamtal: Det svenska biståndet, en framtidsspaning i en mycket osäker värld

29 oktober, 2013 - kl. 18:00 till 19:30

DET SVENSKA BISTÅNDET
En framtidsspaning i en mycket osäker värld

– Ett Fåtöljensamtal med Lennart Wohlgemuth

Fattigdomsbekämpning är en grundsten för den svenska biståndsmodellen. För en rättvis och hållbar utveckling är demokrati, mänskliga rättigheter, jämlikhet och miljö nyckelord. Hur dessa mål ska nås debatteras och diskuteras: transparens, uppföljning och resultatstyrning av biståndet är några aktuella exempel.
Hur kommer svenskt bistånd att se ut i framtiden? Vart kommer biståndet att gå? Vad kommer biståndet att användas till? Vad fungerar? Vad bör förändras?

Lennart Wohlgemuth, som har arbetat och forskat om bistånd länge, diskuterar dessa frågor i höstens andra FUF-fåtölj. Lennart är gästprofessor i Afrikakunskap med fokus på svensk och europeisk biståndspolitik vid Göteborgs universitet. Tidigare har han arbetat 28 år på SIDA och skriver kursmaterial i ämnet samt har precis kommit ut med skriften ”Swedish Development Cooperation Policy in an International Perspective”, en skrift om svenskt utvecklingssamarbete i ett internationellt perspektiv.

Skriften finner ni HÄR

 

Datum: 29 oktober 2013

Tid: 18:00 – 19.30

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkomna!

OBS! Begränsat antal platser. Anmäl dig genom att klicka HÄR!

Läs mer om FUF på www.fuf.se

Dela det här:
Publicerat i Kalender