Utvecklingens drivkrafter- Välkommen till bokrelease och mingel!

17 december, 2013 - kl. 17:00 till 19:00

Utvecklingens drivkrafter

Välkommen till bokrelease och mingel!

 

Datum: Tisdagen den 17 december

Tid: 17.00- 19.00

Plats: Södra Bar, Södra teatern, Mosebacke torg (T-bana Slussen)

Anmälan: Anmäl dig senast 13/12 genom att klicka HÄR

Vi bjuder på tilltugg!

 

Med anledning av att Forum Syd ger ut en ny omarbetad upplaga av Stefan de Vylders storsäljare ”Utvecklingens drivkrafter”, bjuder Forum Syd tillsammans med FUF in till bokrealease och mingel.

Världen förändras i allt snabbare takt! Vad skapar utveckling och välstånd? Vilka hinder finns? Har världen blivit mer eller mindre rättvis på senare år? Vad finns det för likheter och skillnader mellan de stora finanskriserna som drabbat olika delar av världen de senaste årtiondena? Har vi dragit några lärdomar av dem och hur de kan förebyggas?

”Den globala finanskrisen 2008 hade sitt epicentrum i USA, men svallvågorna nådde hela världen. Finanskrisen har, liksom den pågående eurokrisen, accentuerat den förskjutning österut och söderut av världsekonomins tyngdpunkt som var uppenbar redan 2007. Samtidigt som arbetslöshet och stagnation präglar flertalet av de gamla industriländerna fortsätter utvecklingen att vara positiv i många av jordens låg- och medelinkomstländer. Och världen har aldrig tidigare upplevt en så kraftig minskning av den extrema fattigdomen som de senaste tio åren. Men aldrig tidigare har risken för allvarliga klimat- och miljöförändringar framstått som så hotande och väldokumenterad som nu. De ekonomiska, politiska och ekologiska konsekvenserna av den nya världsordning som växer fram är hisnande.”

Stefan de Vylder, nationalekonom och samhällsdebattör, presenterar några av huvudanalyserna i boken och frågas ut av Johanna Bergsten och Sofia Quell, två unga aktiva FUF-medlemmar.

Gör ett avbrott i julstöket, kom förbi och lyssna och mingla en stund!

 

Boken utkommer 7/12 och kan beställas från Forum Syd, klicka HÄR

För frågor kontakta: maud.johansson@forumsyd.org tel: 08-50637075

 

Välkomna!

 

Dela det här:
Publicerat i Kalender