Påminnelse: Säkra världen, 28 jan

Skärmavbild 2013-12-10 kl. 12.20.56Fattigdom, terrorism, kvinnor och klimat – kan man göra säkerhetspolitik av allt? De senaste decennierna har nya typer av hot och aktörer inkluderats i svensk säkerhetspolitik, något som dock sällan märks i praktiken. Sätts säkerhetsagendan endast för att ”plocka politiska poäng”? Det finns de som menar att säkerhetsbegreppet behöver vidgas för att erkänna bortglömda men viktiga aktörer och hot. Andra hävdar tvärtom att det är just säkerhetsbegreppets vidd som försvårar genomförandet av politiken.

Vad är säkerhet och vem definierar den? Hur ser den säkerhetspolitiska debatten ut? Vad innebär det vidgade säkerhetsbegreppet utifrån civila och militära perspektiv? Hur påverkas t.ex. bistånd och internationella operationer av säkerhetspolitiken?

Medverkande:

Anders Mellbourn – statsvetare, journalist och tidigare direktör för Utrikespolitiska institutet
Lena Ag – generalsekreterare för Kvinna till Kvinna
Johan Eriksson – professor i statsvetenskap och forskningschef på Utrikespolitiska Institutet
Stefan Ring – generalsekreterare för Allmänna Försvarsföreningen

När? Tisdag 28 januari kl. 17.30-19.30
Var? Sal ”Brevlådan” på Postmuséet,
Lilla Nygatan 6 i Stockholm (T-bana Gamla stan)
Anmäl dig HÄR!

FUF bjuder på kaffe/te och smörgås!

____________________________________________________________

Detta seminarium är det första i en serie om tre på det övergripande temat ’säkerhetspolitik och fredsfrämjande utveckling’. Seminarierna filmas och kopplas till en plattform på nätet tillsammans med exklusiva inlägg av de medverkande panelisterna. Gå in på www.bistandsdebatten.se/fredsakerhet och diskutera fred och säkerhet!

Dela det här:
Publicerat i Övrigt