FUF-prisutdelning till Kvinna till Kvinna och seminarium ”Kvinnor som utmanar”

18 februari, 2014 - kl. 16:00 till 18:00

2013 års FUF-pris tilldelas Kvinna till Kvinna!

I samband med prisutdelningen hålls seminariet:

Kvinnor som utmanar

I alla konfliktområden finns de, kvinnorättsaktivisterna som oförtrutet och alltför ofta osyn­ligt kämpar för förändring efter krig och konflikter. De spelar en viktig roll för fred och kvinnors rättigheter i sina samhällen, och de får ofta betala ett högt pris för sitt engagemang. Hot, våld och fattigdom är vanligt i arbetet för jämställdhet och rättvisa.

Den 18 februari tar Kvinna till Kvinna emot Föreningen för utvecklingsfrågors pris (FUF). I samband med prisutdelningen bjuder FUF och Kvinna till Kvin­na på mingel, filmvisning och samtal om kvinnorättsaktivisters utsatta situation och mod. Hur kan vi stödja dem i deras viktiga arbete?

Datum: 18 februari 2014

Tid: 16.00-18.00

Plats: Myntkabinettet, Hörsalen, Slottsbacken 6

Anmäl dig genom att klicka HÄR!

 

Program

16.00 Mingel med lättare tilltugg

16.30 Visning av dokumentären ”Six Days” (25 min). Filmen följer tre kvinnoaktivister i tre länder (Liberia, Abchazien/Georgien och Irak) under sex dagar och visar deras arbete, mod och civilkurage.

17.00-18.00 Panelsamtal med Thomas Hammarberg, fd Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, Lena Ag, Kvinna till Kvinna ochMarie Månsson, Civil Rights Defenders.

Moderator: Christina Hagner, Kvinna till Kvinna

 

FUF-priset

Föreningen för Utvecklingsfrågor delar varje år ut FUF-priset för goda insatser inom utvecklingsarbete och bistånd. 2013 vann Kvinna till Kvinna med motiveringen:

”För deras arbete för kvinnors säkerhet och rättigheter i konflikt- och postkonfliktområden. Utifrån en djup förståelse av vad säkerhet betyder och insikten att kvinnors säkerhet är en nyckel till utveckling arbetar Kvinna till Kvinna outtröttligt för förbättrade levnadsvillkor för fattiga människor.”

Läs mer om FUF-priset här

Dela det här:
Publicerat i Kalender