Fåtölj 13/10: Oljan i Östafrika

13 oktober, 2014 - kl. 18:00 till 19:30

Flera länder i Östafrika genomgår just nu en omfattande förvandling på grund av oljefyndigheter. Från att vara fattiga och biståndsberoende kommer de inom några år att bli oljeexportörer med betydande intäkter. Vilka följder får detta för ekonomin, politiken och miljön?

FUF bjuder in till en fåtölj med fokus på oljerevolutionen i Östafrika, som har uppmärksammats i Sverige på grund av de svenska kopplingarna till oljeutvinningen genom bland annat Lundin Petroleums närvaro i området.

Bengt G Nilsson har följt utvecklingen i regionen på nära håll under snart 40 år. I boken ”Oljans pris” berättar han om den revolution som nu är på gång.

När: 13 oktober 18:00-19:30
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR!

FUF bjuder på dryck och tilltugg – varmt välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender