#säkbar 7/10: Oroande utveckling i vår omvärld

7 oktober, 2014 - kl. 17:00 till 18:00

Under de senaste årtiondena har betydande framsteg skett inom flera områden för mänsklig säkerhet och utveckling. En anledning till detta har varit världssamfundets gemensamma ansträngning att formulera och uppnå Milleniemålen.

Det senaste året har vi dock sett hur flera stora konflikter i världen har eskalerat. Från Syrien och Irak kommer bilder av massmord och övergrepp. Antalet döda ökar hela tiden och flyktingar från konflikterna räknas i miljoner. Inför dessa humanitära katastrofer verkar omvärlden maktlös.

Vilket ansvar har vi skapa säkerhet och utveckling i vår omvärld?

Vi har bjudit in Svenska FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin för att under ca 30 minuter diskutera detta vid den första säkerhetspolitiska puben #säkbar.

Gäst: Linda Nordin, Generalsekreterare Sv. FN-förbundet
Arrangör: FUF och Folk och Försvar
Datum och tid: Tisdagen den 7 oktober klockan 17:00
Plats: Baras Backe, Götgatan 33
Anmälan: HÄR!

#säkbar är en säkerhetspolitisk pub för unga engagerade inom ramen för nätverket #ungsäk. Grunden i nätverket #ungsäk ska vara den delade övertygelsen om alla människors rätt att leva i säkerhet. Vägen till säkerhet kan gå genom medlemmarnas engagemang i frågor om bistånd, utveckling, demokrati, fred och allas lika rättigheter. Nätverket delas av de anslutna organisationerna och fokus ska ligga på mötet mellan människor i evenemang och i övrig verksamhet.

Dela det här:
Publicerat i Kalender