Fåtölj 29/10: Sötvatten – en klimatfråga

29 oktober, 2014 - kl. 18:00 till 19:30

De observerade klimatförändringarna tyder på en pågående global uppvärmning orsakad av mänsklig aktivitet. Denna påverkar flera av jordens system och kretslopp, däribland det hydrologiska, men på vilket sätt? Av allt vatten som finns på jorden är det endast cirka 2,5 procent som är sötvatten. Dessa resurser kan i framtiden komma att bli bristfälliga till följd av klimatförändringarna. En bättre sötvattenshantering krävs därför. Johan Kuylenstierna gästar FUF-fåtöljen 29 oktober för att berätta om detta. Han kommer även att prata om den nylanserade forskningsrapporten ”New Climate Economy”, medförfattad av Stockholm Environment Institute (SEI), som presenterar en handlingsplan för hur ekonomisk tillväxt kan skapas utan att klimatet tar skada.

Johan Kuylenstierna är chef för SEI, en internationell forskningsorganisation med fokus på klimat och hållbar utveckling, och har mångårig erfarenhet av arbete med internationella vattenfrågor. Han har tidigare jobbat inom flera olika FN-organ samt på Stockholm International Water Institute.

När: 29 oktober, kl. 18.00-19.30
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR!

FUF bjuder på dryck och tilltugg – varmt välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender