Fåtölj 20/11: ISIS – En ny maktfaktor i Mellanöstern?

20 november, 2014 - kl. 18:00 till 19:30

Under de senaste månaderna har terrororganisationen ISIS dominerat nyhetsflödet. På vad som förefaller vara en väldigt kort tid har organisationen lyckats ta kontroll över stora delar av Irak och Syrien. Från de områden som ISIS kontrollerar har det kommer skildringar av brutalt övervåld och förtryck, och det finns en oro för att det man ser är en början på ett folkmord i regionen.

Många flyr nu undan ISIS brutalitet, vilket har utvecklats till en stor humanitär katastrof. Det växande hotet från ISIS mot omvärlden har även sporrat USA och dess allierade att ingripa med flygangrepp i regionen.

Samtidigt som världssamfundet försöker hitta den mest effektiva strategin för att besvara hotet från ISIS och hjälpa utsatta civila i området återstår en rad frågor. Vilka är ISIS och hur förhåller sig de till de andra aktörerna i regionen? Vad är det ISIS vill uppnå? Hur har en terrororganisation lyckats ta över så mycket mark på så kort tid?

Per Jönsson som är Associerad Redaktör på Utrikespolitiska Institutet och Mellanösternanalytiker gästar FUF-fåtöljen.

När: 20 november, kl. 18-19.30
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender