IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking- projektassistent seminarieverksamhet samt kommunikation (praktikplats)

Plats:

Stockholm, Sverige

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.imtr.se

När och omfattning:

Vårterminen 2015 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Handel med människor utgör en del av den globala organiserade brottsligheten och innebär ett hänsynslöst utnyttjande av människor. IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation som ger stöd till brottsoffer, arbetar med projekt, utbildning och kunskapsspridning. Här finns tio års samlad erfarenhet av arbete med att bekämpa människohandel och att stödja dess brottsoffer. Vi samarbetar med myndigheter och det civila samhället. Finansiering från näringsliv, gåvogivare, stiftelser, fonder och myndigheter.

Vad innebär praktiken?

Vill du göra din praktik för mammor, barn och unga utsatta för människohandel? IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking jobbar för denna utsatta grupp. Människohandel är ett globalt problem och bekämpas på alla nivåer. En praktikant skulle kunna öppna dörren för oss att göra ett bättre jobb. Din praktik hos oss blir spännande och lärorik och du bidrar till att hjälpa personer utsatta för människohandel i Sverige.

Du kommer som kommunikationsassistent att arbeta med IMTs utåtriktade arbete inom både seminarieverksamhet, kontaktskapande aktiviteter och information/kommunikation.

1. Arrangera seminarier/utbildning/föreläsningar (enligt framtagen plan).
2.  Information/kommunikation;
– Kontakta redaktioner och uppdatera vårt pressregister.
– Omvärldsbevakning/researcharbete att undersöka vad som händer inom området såväl nationellt som internationellt på området (rapporter, konferenser).
– Bevaka vad som skrivs i pressen inom området.
– Delta i arbetet med att vi startar nyhetsbrev och Facebook.
– Uppdatering och redaktionellt arbete med nyhetsbrev, hemsida och Facebook.
– Se till att info om oss kommer ut på andra organisationers hemsidor.
– Informationsarbete med projekt ”100 fonder”.
– Ev ytterligare PR-arbete.

I viss mån kan arbetsuppgifterna anpassas till den sökandes kompetens och profil. 

När? Hur länge? Omfattning?

Vårterminen 2015. En termin. Heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Vi söker dig som vill få in en fot i arbetet med mänskliga rättigheter. Du är troligtvis 20- 25 år, talar flytande svenska och med intresse av eller utbildning/erfarenhet inom något av ovan områden. Om du har praktisk erfarenhet av WordPress så är det en fördel. Du trivs med att arbeta självständigt, praktiskt och utåtriktat. Vi värdesätter din insats och tror att du kommer trivas hos oss. Vi sitter i trevliga lokaler på Söder (med eventuell flytt till större lokaler på Kungsholmen under 2015). Vi har också plats för ytterligare en praktikant som projektassistent.

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Arbetslivserfarenhet t.ex sommarjobb.

– Kurser inom MR, Barns rätt, juridik eller liknande.

Övrig information

Praktiken måste göras som en del av din utbildning, du måste vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola för att söka. Praktikanten ska vara försäkrad genom universitetet/högskolan och kunna tillgodoräkna sig praktiken som högskolepoäng. Platsen går endast att söka via FUF.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser