Fåtölj i Lund 24/11: Hur efterlevs hållbarhetspolitiken?

24 november, 2014 - kl. 19:00 till 20:30

Sveriges Politik för Global Utveckling (PGU) är en grundsten i svensk utvecklingspolitik som är framtagen med visionen om en gemensam hållning för att ge långsiktighet i utvecklingsarbetet. PGU antogs 2003 av en enig riksdag och beskriver hur olika områden – till exempel handel, miljö och energi – ska samverka för en god global utveckling. Vad har hänt sedan dess och vad vet du om PGU?

Kvällens talare är Petra Flaum, författare till boken ”Ansvar” som bland annat problematiserar att få i Sverige känner till PGU. Petra kommer tala om att hon ser kritiskt på hur politiker visat brister i sitt verkställande-ansvar av den gemensamma hållbarhetspolitiken. Med utgångspunkt i sin granskning av föregående regerings tillämpande av PGU kommer hon bjuda in till diskussion om Sveriges framtida roll i det globala utvecklingssamarbetet.

När: 24:e november, kl 19.00-20.30
Var: Svalornas Secondhandbutik, Spolegatan 5, Lund
Hur: Ingen föranmälan krävs, först till kvarn! (OBS endast 25 platser)

Vi bjuder på fika, varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender