Fåtölj 4/12: Girl Rising – film och samtal om flickors rätt till utbildning

4 december, 2014 - kl. 17:00 till 18:30

Vi vet att om en flicka får utbildning kan fattigdom brytas inom bara en generation. Vi vet också att kunskap om flickors situation kan bidra till förändring. Filmen Girl Rising handlar om flickors rätt till utbildning. Vi får följa nio flickor världen över som kämpar för sin rätt att få gå i skolan. Filmen är en blandning av dokumentär och spelfilm och har möjliggjorts genom ett samarbete mellan kvinnliga författare från flickornas hemländer, globala barnrättsorganisationer som Plan och dokumentärfilmarna Ten Times Ten.

Vera Gahm, rådgivare för barns skydd mot våld, och Sanna Wolff, projektledare för opinionsbildning, båda från Plan, gästar FUF-fåtöljen för att visa oss delar ur filmen och samtala kring barns rättigheter och hur utmaningarna ser ut, med fokus på flickors specifika situation. Bland annat kommer vi möta Suma från Nepal som tvingats leva som husslav och Wadley som var 8 år när den förödande jordbävningen drabbade Haiti 2010.

När: 4 december, kl. 17.00 – 18.30
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg. Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender