OBS, inställd! Lund 9/12: Hush Hush Stories – en filmkväll om sexuellt våld i Kongo

9 december, 2014 - kl. 19:00 till 21:00

Konflikten i Kongo-Kinshasa – en av världens dödligaste – har så gott som försvunnit från mediebruset, men problemen är levande och historierna finns kvar. FUF:s Pop Up i Lund bjuder in till en filmkväll med den prisbelönade dokumentärfilmskaparen Moa Hamner från Röda Korsets folkhögskola som visar filmen Hush Hush Stories. Filmen belyser det sexuella våldet som krigsstrategi i Kongo-Kinshasa. I ett flyktingläger i östra Uganda finner vi Harriet, Shantare och Nulu som delar med sig av sina berättelser från konflikten.  Det är en film om att finna hopp i hjärtskärande öden och om beslutsamhet att förändra normer och beteenden.

 

 

Dela det här:
Publicerat i Kalender