FUF-prisutdelning och seminarium med Kajsa Johansson

17 december, 2014 - kl. 18:00 till 20:00

Kajsa Johansson och Peter Wallensteen tilldelas 2014 års FUF-pris. Vid det första av två prisutdelningstillfällen mottar Kajsa Johansson sitt pris och talar om:

Skilda världar
– utvecklingssamarbetets dilemman

Kajsa berättar om sina erfarenheter av utmaningar i biståndsarbetet och hur det är att som aktör inom civilsamhället befinna sig mellan givare och de organisationer som stöds. Vilka konsekvenser får skrivbordsbeslut för det praktiska utvecklingssamarbetet och relationerna på plats? Kajsa lyfter även motsättningar som finns mellan de två perspektiven som ska leda det svenska utvecklingssamarbetet: rättighetsperspektivet och den fattiga människans perspektiv.

Datum: 17 december 2014

Tid: 18.00- 20.00

Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66a

Anmäl dig genom att klicka HÄR!

Program

18.00 FUF-prisutdelning

18.15 Kajsa berättar

19.00 Diskussion och frågor

19.45 Mingel

FUF-priset 

Föreningen för Utvecklingsfrågor delar varje år ut FUF-priset för goda insatser inom utvecklingsarbete och bistånd. 2014 vann Kajsa Johansson och Peter Wallensteen med motiveringarna:

”Kajsa Johansson tilldelas 2014 års FUF-pris för att hon genom sitt ihärdiga arbete, baserat på ett starkt och välgrundat engagemang, påverkat och förbättrat insatser för utveckling i bland annat Moçambique och Afghanistan. Genom sin blogg In- och utvecklingar bidrar Kajsa Johansson också till att berika den svenska biståndsdebatten genom att utmana och ifrågasätta den svenska biståndspolitiken och lyfta konkreta utmaningar till diskussion.”

” Peter Wallensteen tilldelas 2014 års FUF-pris för hans långa gärning för fred och konfliktlösning, som pionjär inom forskning och utbildning i Sverige men även som medlare i många svåra konflikter. Peter Wallensteen fortsätter att utveckla kreativa lösningar inom FN:s fredsfrämjande verksamhet, bland annat genom sitt arbete med s.k. smarta sanktioner och med att inkludera genderperspektivet i hanteringen av svåra konflikter.”

Peter Wallensteens prisutdelning äger rum vid ett senare tillfälle.

Läs mer om FUF-priset här

Dela det här:
Publicerat i Kalender