Fåtölj 5/3: I Boko Harams våld

5 mars, 2015 - kl. 18:00 till 19:30

Boko Haram är en av världens mest fruktade terroristorganisationer. Sedan 2009 har gruppen markant ökat sin våldsutövning och tagit kontroll över stora delar av nordöstra Nigeria. Närmare 13 000 människor har dött till följd av attackerna och 1,5 miljoner människor har tvingats fly. Den sittande regeringen i Nigeria har visat sig fullständigt inkapabel att bekämpa det eskalerande våldet och det finns därför ett stort allmänt missnöje bland befolkningen. Mot bakgrund av den instabila situationen har det tänkta valet i februari 2015 flyttats fram sex veckor.

Nigeria är idag Afrikas största ekonomi och dess politiska inflytande sträcker sig över hela regionen. Hur landet väljer att hantera konflikten får därmed avgörande konsekvenser för närliggande länder. Vilka är Boko Haram och vad vill de uppnå? Hur påverkas regionen av terrorgruppens våld? Vilka åtgärder har världssamfundet vidtagit mot dessa problem?

Hans Brun, terrorforskare på Försvarshögskolan och King´s College i London, gästar FUF-fåtöljen.

??När: 5 mars, kl. 18-19.30
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender