Välkommen till en träff om hur just DU får drömpraktiken!

16 mars, 2015 - kl. 13:00 till 17:00

Vill du göra praktik på en organisation, myndighet eller institution som arbetar med globala utvecklingsfrågor? Vill du gå på studiebesök och få en glimt av hur arbetet på Sida går till? Välkommen på en träff som FUF:s arrangerar tillsammans med Sida och Fackförbundet ST!

Konkurrensen om praktikplatserna är ofta hög. FUF erbjuder därför dig som är universitetsstudent och intresserad av att göra praktik inom globala utvecklingsfrågor en unik möjlighet att vässa just dina chanser till praktik! FUF förmedlar praktikplatser på en mängd olika arbetsplatser och de efterfrågar olika kompetenser. Träffen är därför öppen för alla universitets/högskolestudenter oavsett studiebakgrund och studienivå!

Under träffen kommer Annika Burström, praktiksamordnare på FUF, att berätta om hur FUF:s praktikantrekrytering fungerar, Joel Degols Nilsson, studerandeombudsman på Fackförbundet ST, håller i en workshop om hur du skriver ett vinnande CV och Sida presenterar sitt övergripande arbete och berättar om hur det är att arbeta på myndigheten.

Följande tre huvudpunkter kommer att tas upp:

  • FUF:s praktikantprogram – vad är det? hur funkar det?

Varför ska du göra praktik? Hur fungerar FUF:s praktikförmedling? Vad innebär det att göra praktik genom FUF? Passa på att ställa frågor till FUF:s praktiksamordnare!

  • Workshop, skriva CV och personligt brev

Hur skriver du ett CV och personligt brev för att på bästa sätt förmedla de kompetenser som just du har? Här får du tips på hur du ”förpackar” din kompetens i ett CV vilket kanske leder till att det är just du som plockar hem drömpraktiken! Ta gärna med dig ditt CV och ett personligt brev då vi kommer ha praktiska övningar.

  • Sidas övergripande arbete och hur Sida är som arbetsplats

Vad jobbar Sida med? Hur är Sida som arbetsplats? Skaffa dig inblick i hur arbete på Sida går till och vad du kan förvänta dig om du gör praktik på Sida.

Anmälan, tid och plats

Tid:    kl. 13.00-17.00

Plats: Sida, Valhallavägen 199, rum 18 Djenné.

Anmäl dig HÄR. Det är först till kvarn som gäller! Om länken inte längre fungerar innebär det att träffen är full.

Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender