Fåtölj 16/3: Företags ansvar för den globala utvecklingen

16 mars, 2015 - kl. 18:00 till 19:30

Den globala handeln kan bidra till positiv utveckling runtom i världen, men den kan även innebära negativa konsekvenser för människa och miljö. Corporate social responsibility, CSR, innebär att företag tar ansvar för hur deras verksamheter påverkar samhällen ekonomisk, miljömässigt och socialt, både lokalt och globalt. Genom att granska alltifrån fabriker i utvecklingsländer till företags policies kring samhällsansvar kan sociala och miljömässiga missförhållanden minska.

Spelar företag och deras CSR-arbete någon roll för den globala utvecklingen, och kan det leda till fattigdomsminskning? Hur påverkas utvecklingsländer av utländska företags närvaro, och hur granskas företagen?

Viveka Risberg, kanslichef och ansvarig utgivare på researchorganisationen Swedwatch, gästar FUF-Fåtöljen. Med erfarenhet från både företags- och granskarsidan har Viveka inblick i alltifrån H&M:s verksamhet i Bangladesh och kött- och sojaproduktion i Brasilien till leksaksproduktion i Kina.

När: 16 mars, kl. 18.00-19.30
Var: FUF:s kansli, Karlsbergsvägen 66 A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg. ?
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender