IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking – Praktikantassistent till programverksamheten (praktikplats)

Plats:

Stockholm, Sverige

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.imtr.se

När och omfattning:

Höstterminen 2015 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Handel med människor utgör en del av den globala organiserade brottsligheten och innebär ett hänsynslöst utnyttjande av människor. IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation som ger stöd till brottsoffer, arbetar med projekt, utbildning och kunskapsspridning. Här finns tio års samlad erfarenhet av arbete med att bekämpa människohandel och att stödja dess brottsoffer. Vi samarbetar med myndigheter och det civila samhället. Finansiering från näringsliv, gåvogivare, stiftelser, fonder och myndigheter.

Vad innebär praktiken?

Vill du göra din praktikplats för mammor, barn och unga utsatta för människohandel? IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking jobbar för denna utsatta grupp. Människohandel är ett globalt problem och bekämpas på alla nivåer. En praktikant skulle öppna dörren för oss att kunna göra ett bättre jobb. Din praktik hos oss blir spännande och lärorik och du bidrar till att hjälpa personer utsatta för människohandel i Sverige. Vi värdesätter din insats och tror att du kommer trivas hos oss. Vi sitter i trevliga lokaler på Söder i Stockholm. Kansliet är vår utgångspunkt i det dagliga arbete. Resor kan förekomma.

Praktikplatsuppgifter

I IMTs programverksamhet ingår både längre och kortare projekt. Du kommer att delta i aktuella projekt.

  1. Stockholm, Sverige. 2014-2016. Vägar till egenförsörjning. Mammor, barn och unga utsatta för människohandel. Ett metodutvecklingsprojekt. Projektassistentuppgifterna planeras i huvudsak bestå av;

– Praktiskt & administrativt arbete med projektet
– Kontakta, bearbeta och informera aktuella samarbetspartners i projektet; arbetsplatser, målsägandebiträden, ideella organisationer, myndigheter, vårdpersonal, kuratorer m.fl.
– Planera och genomföra aktiviteter
– Eventuellt kartläggningsarbete ”Starta socialt företag”
– Dokumentation, information och rapportering

  1. Administration och andra praktiska arbetsuppgifter som förekommer på kansliet.
  2. I mån av tid. Medverka i genomförandet av kortare projekt & kampanjer. Ett eller flera av dessa projekt genomförs i prioriterad ordning i mån av finansiering. Exempel:

– Unga IMT
– Projekt 100 fonder
– Nedslag Sverige

I viss mån kan arbetsuppgifterna anpassas till den sökandes kompetens och profil.

När? Hur länge? Omfattning?

Höstterminen 2015. En termin. Heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Vi söker dig som talar flytande svenska och vill få in en fot i arbetet med mänskliga rättigheter.  Du är troligtvis 20-25 år och vill arbeta med projekt. Du trivs med att arbeta självständigt, praktiskt och utåtriktat.

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Någon form av arbetslivserfarenhet tex sommarjobb
– Kurser inom MR, Barns rätt, juridik eller liknande.

Övrig information

För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola och läsa en 30 hp praktikkurs. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Platsen går endast att söka via FUF.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser