Fåtölj 6/5: Fotboll på liv och död

6 maj, 2015 - kl. 18:00 till 19:30

När domaren blåser av för avspark i fotbolls-VM i Qatar 2022 kommer runt 4000 migrantarbetares liv ha gått till spillo. Slavliknande arbetsvillkor, uteblivna löner och odrägliga levnadsförhållanden är exempel på de kränkningar av mänskliga rättigheter som arbetarna utsätts för inför omvärldens ögon. Migrantarbetarna som bygger infrastrukturen kring mästerskapet saknar nästan alltid rättsligt skydd och är ständigt utsatta för övergrepp från sina arbetsgivare.

Vad har det internationella fotbollsförbundet FIFA och dess sponsorer för ansvar när det gäller krav på politisk förändring och mänskliga rättigheter? Hur arbetar de internationella fackförbunden med politiska påtryckningar för att förändra migrantarbetarnas villkor?

Christer Wälivaara är strateg för den internationella verksamheten på Byggnadsarbetareförbundet och har arbetat på flera olika nivåer med frågor kring migrantarbetares rättigheter tillsammans med Byggnads globala fack BWI.

När: 6/5 kl 18.00-19:30
Var: FUF:s kansli, Karlsbergsvägen 66 A, Stockholm
Hur: Anmälan krävs. Anmäl dig HÄR??

Vi bjuder på dryck och tilltugg.?
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender