Nominera till FUF-priset!

FUF delar årligen ut ett pris för särskilt goda insatser inom internationellt utvecklings- och biståndsarbete. Vet du någon som du tycker borde få FUF-priset? Som medlem i FUF har du möjlighet att nominera en person eller en organisation som du tycker har gjort enastående insatser för det globala utvecklingssamarbetet!

Skicka en nominering till FUF, via e-post eller vanlig post (se adresserna nedan). Nomineringen ska innehålla en motivering till varför personen  eller organisationen bör få priset. Vi vill också ha namn och kontaktadress till dig som nominerar. Nomineringen ska vara oss tillhanda 23 augusti 2015.

 

Läs mer om FUF-priskriterierna här:

Föreningen för Utvecklingsfrågor delar ut ett årligt pris för särskilt goda insatser inom internationellt utvecklings- och biståndsarbete. Priset kan delas ut till enskilda personer eller organisationer. Syftet kan vara att ge erkännande åt en lång och framstående verksamhet eller att lyfta fram och därmed kunna främja nyare lovvärda insatser. Det är därmed möjligt att dela ut två pris samma år.

Kandidater till priset ska bedömas ha gjort särskilt bemärkta insatser för att främja en ekonomiskt, socialt, ekologiskt och politiskt hållbar utveckling genom:

… humanitära insatser eller biståndsinsatser som bidragit till att fattiga och förtryckta i utvecklingsländer har kunnat förbättra sina levnadsvillkor;

… forskning som givit nya viktiga kunskaper om utvecklingsfrågor och/eller underlättat eller bidragit till viktiga reformer och förbättringar i utvecklingsländer;

… politiska eller kommunikationsinsatser förstärkt intresset för, och kunskaper om, människors levnadsvillkor i utvecklingsländer;

… nya idéer som bidragit till innovationer som gagnar människor som lever i fattigdom och förtryck i utvecklingsländer.

FUF-priset består av äran och möjligheten att, tillsammans med FUF på lämpligt sätt, lyfta och belysa insatsen utförd av pristagaren. Pristagaren får även ett diplom och ett ständigt medlemskap i FUF.

 

Skicka nomineringar till:
fuf@fuf.se
eller:
FUF
Karlbergsvägen 66A
113 35 Stockholm

 

Läs mer om 2014 års FUF-pristagare Kajsa Johansson och Peter Wallensteen, samt tidigare pristagare HÄR 

Dela det här:
Publicerat i Övrigt