Podcasts från 30/6 Almedalen 2015

Under Almedalens tredje dag samtalar FUF-radions redaktion om hur schyssta våra allmänna pensionsfonder, AP-fonderna, egentligen är. Dessutom möter vi Stina Berge från organisationen Yennenga Progress och pratar om hållbar kvinnohälsa.

IMG_1827

Sofie Habram träffar Annelie Andersson, ordförande för Latinamerikagrupperna och talesperson för kampanjen Schyssta pensioner, & Gabi Björsson, generalsekreterare för Afrikagrupperna. De pratar om AP-fondernas nuvarande investeringar i fossilindustri, gruvbolag och vapentillverkare och hur dessa investeringarna bidrar till kränkningar av mänskliga rättigheter och miljöförstörelse. IMG_3275

Rafaela Rodrigues Gusmao träffar Stina Berge från Yennenga Progress och pratar om projektet One Stop Center. De samtalar kring kvinnovård och hållbar hälsa i Burkina Faso.

 

Play
Dela det här:
Publicerat i Övrigt