Fåtölj 21/9 Lund: ”Jag älskar PGU!” – Petra Flaum om politik för global utveckling

21 september, 2015 - kl. 16:30 till 17:15

Den svenska politiken för hållbar utveckling, PGU, antogs 2003 av en enig riksdag. PGU ska genomsyras av ett rättighetsperspektiv. Det innebär att mänskliga rättigheter inte ska kränkas, oavsett om beslut tas inom exempelvis handels- miljö- migrations- eller socialpolitiken. Även de nya hållbarhetsmålen, SDG, har som normativt mål att införliva mänskliga rättigheter. Nu ska både PGU & SDG implementeras – vad finns det för kopplingar och synergier?

Petra Flaum är författare till boken Ansvar: Gemensamt ansvar – Sveriges Politik för Global Utveckling (PGU) (2013); en översikt av den svenska hållbarhetspolitiken. I Ansvar identifieras brister i genomförandet av PGU och konsekvenserna  problematiseras.

Välkommen till ett samtal med Petra Flaum, policy- och utvecklingsstrateg.

NÄR: 21/9 KL: 16.30 – 17.15
VAR: AF- Borgen, Lilla Salen
HUR: En del utav Glocal Development Talks som arrangeras mellan 20-23/9 utav Svalorna Indien Bangladesh.

Vi bjuder på fika, varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender