Fåtölj 5/10: Vad hände i New York?

5 oktober, 2015 - kl. 18:00 till 19:30

Den 25 september antogs Agenda 2030 med 17 universella mål för hållbar utveckling (Sustainable Development Goals) av FN:s generalförsamling i New York. Dessa mål ersätter de tidigare millenniemålen och ska uppnås till år 2030 genom att verka för en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling. De nya målen är ambitiösa och ställer höga krav på aktörer på alla nivåer, såväl globalt som lokalt.

Vilken roll spelar hållbarhetsmålen för det fortsatta utvecklingsarbetet? ?Vad innebär målen för Sveriges politik och vilken roll kan Sverige spela för genomförandet av målen? Vilka var de viktigaste händelserna i New York? Besvikelser och överraskningar? Vilka är de avgörande faktorerna för att målen ska uppnås till 2030? Vad händer nu när Agendan är antagen?

Hanna Hansson, från CONCORD Sverige, gästar fåtöljen. Concord Sverige är en plattform som samlar över 55 svenska civilsamhällesorganisationer för att bedriva informations- och påverkansarbete om Sverige och EU:s utvecklingssamarbete och utvecklingspolitik. Hanna samordnar en arbetsgrupp med deltagare från det svenska civilsamhället som under de senaste åren följt och arbetat med den så kallade post-2015 processen. Hon är nyligen hemkommen från New York Agenda 2030 där de 17 hållbara utvecklingsmålen antogs förra veckan.

När? 5 oktober kl. 18.00-19.30

Var? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm

Hur? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender, Övrigt