FUF och OmVärlden ger världens unga en röst

FUF och OmVärlden lanserar ”Röster från omvärlden” – ett samarbete för att ge världens unga en röst. Genom våra FUF-korrespondenter, som befinner sig på en mängd olika platser i världen, får unga ge sina perspektiv på globala utvecklingsfrågor.

roster-fran-omvarlden kopia
I de första filmerna som vi publicerar möter FUF-korrespondenten Frida Lind två unga kvinnor i Tanzania, Anna Poh och Somoe al-fam Muhammed, som båda resonerar om hur Tanzania kan bekämpa fattigdom och uppnå millenniemålen. Inom kort kommer vi publicera korta filmer från FUF-korrespondenter i bland annat Turkiet och Colombia.

Följ satsningen på fufkorrespondenterna.com!

Somoe al-fam Muhammed är 23 år, från Tanzania och studerar till barnmorska. Här intervjuas hon av Frida Lind, om var i våras genomförde ett universitetsarbete i Tanzania. Samtalet handlar om hur Somoe ser på hur millenniemålen lyckats i Tanzania och hur man ska minska fattigdomen i landet.

Anna Poh, 22 år, är juridikstuderande från Tanzania. Här intervjuas hon av Frida Lind som i våras genomförde ett universitetsarbete i Tanzania, och samtidigt rapporterade hem för Föreningen för utvecklingsfrågor. Samtalet handlar om milenniemålen och vilka utmaningar Tanzania står inför framtiden när det gäller utbildning till alla, jämställdhet och fattigdomsbekämpning.

Dela det här:
Publicerat i Nyheter, Övrigt