Fåtölj 14/12: Ett annat perspektiv på migration

14 december, 2015 - kl. 18:00 till 19:30

Det senaste årets händelser har gjort migration till kanske Sveriges och EU:s mest omdebatterade begrepp. Migration innebär att människor, frivilligt eller ofrivilligt, rör sig över landsgränser. Men hur pratar vi egentligen om migration? Vi bjuder in till en diskussion om perspektiven som inte alltid når media.

Daniel Silberstein är doktorand i internationella relationer vid forskarskolan för SIS, institutionen för ekonomisk historia på Stockholms universitet. Med utgångspunkt i hans forskning om Frontex (EU:s byrå för bevakningen av EU:s externa gränser) kommer samtalet fokusera på de senaste tio årens migration till EU ur ett kritiskt perspektiv.

Hur konstrueras idéer kring migranter, migration och gränser i en europeisk kontext och vilka mandat för handling skapar de olika idéerna? Hur ser relationen mellan migration och nationalstaten ut? Hur ser relationen mellan människor och kapital ut? Vem är hotet? Vem ska räddas? Vem ska släppas in?

Välkommen till ett samtal om migration och gränser ur ett feministiskt och postkolonialt perspektiv. Glöm inte att ställa dina frågor!

NÄR? 14:e december, kl 18.00- 19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlsbergsvägen 66 A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender