FUF söker en vikarierande webbredaktör/studentsamordnare till Biståndsdebatten.se

Föreningen för Utvecklingsfrågor, FUF, är en politiskt och religiöst obunden ideell förening vars syfte är att informera och skapa debatt om utvecklingsfrågor i ett globalt perspektiv, till stöd för ömsesidig förståelse och samarbete. Läs mer om oss på www.fuf.se. Biståndsdebatten.se är ett av flera projekt i FUF:s växande verksamhet och syftar till att bevaka och nyansera den svenska debatten om bistånd och utvecklingsfrågor. Biståndsdebatten.se har kommit att bli en självklar plattform för den som vill följa och delta i diskussionerna om Sveriges roll i den globala utvecklingen. Sajten drivs av en webbredaktör och ett tjugotal ideellt engagerade studenter som tillsammans informerar om de senaste debatterna via webb och sociala medier.

FUF söker nu en vikarierande webbredaktör/studentsamordnare som ska planera, utveckla och driva arbetet med Biståndsdebatten.se. Stort fokus ligger på arbete med sajtens redaktionella innehåll och projektets arbetsmetoder, samt på att utbilda och koordinera de studenter som är ideellt engagerade i driften av sajten. Vi söker därför dig som är välorganiserad, självgående och utåtriktad och som har erfarenhet av redaktionellt arbete, omvärldsbevakning, svensk biståndspolitik samt projektsamordning. Du ska ha hög integritet och vara en strukturerad och duktig ledare. Vidare kräver arbetet på en liten, ideell organisation att man är prestigelös, tycker om ”snabba puckar” och att man kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt. I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid social kompetens, förmåga att uttrycka sig mycket väl i skrift och erfarenhet av redaktionellt arbete (textredigering, journalistik).

Arbetsuppgifter:
– Redigera/korrekturläsa texter och ge feedback, både till sakkunniga debattörer och studenter
– Uppdatera sajtens innehåll (redaktionellt arbete och omvärldsbevakning)
– Bevaka och sprida information via Facebook och Twitter
– Koordinera och utbilda ideellt engagerade studenter (i sajtens drift samt kommunikationsarbete)
– Utveckla sajtens funktioner och utformning
– Ansvara för FUF:s närvaro under Almedalsveckan (se 2015 års Almedalsbevakning HÄR)
– Säkra finansiering (bidragsansökningar samt annonsförsäljning)
– Uppföljning, utvärdering och rapportering
– Delta i utåtriktad verksamhet såsom universitetens arbetsmarknadsdagar och seminarier
– Assistera kanslichefen/övriga kollegor med andra sysslor på kontoret

Krav:
– Examen (från universitet eller folkhögskola) i, och/eller erfarenhet av arbete med, journalistik/kommunikation
– Examen (från universitet eller folkhögskola) i, och/eller erfarenhet av arbete med, globala utvecklingsfrågor/biståndspolitisk debatt
– Erfarenhet av redaktionellt arbete
– Kunskaper i WordPress eller liknande hemsidesverktyg samt sociala medier
– Mycket god svenska i tal och skrift
– Stilistisk känsla för ord och bild
– Erfarenhet av projektledning/samordning
– Erfarenhet av att leda ideellt engagerade
– Erfarenhet av att delta i utåtriktad verksamhet och arbete med informationsspridning
– Mycket organiserad, självgående och drivande

Meriterande:
– Erfarenhet av arbete med Biståndsdebatten.se
– Erfarenhet av nätverksskapande och/eller har ett stort nätverk inom vår bransch
– Erfarenhet av att planera och genomföra kurs- och utbildningsverksamhet
– Erfarenhet av att leda och engagera unga
– Erfarenhet av programmering i PHP/WordPress
– Kunskaper i Photoshop och InDesign

Tjänsten är ett heltidsvikariat 160404-160715, med chans till förlängning året ut. FUF följer Arbetsgivaralliansens kollektivavtal. Visst arbete på kvällstid och helger förekommer. Tjänstens placeringsort är Stockholm.

Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev till fuf@fuf.se senast 2016-01-10. Skriv ”ansökan webbredaktör/studentsamordnare” i ämnesraden. För eventuella frågor maila fuf@fuf.se. Alla sökande kommer att meddelas när tjänsten är tillsatt.

Dela det här:
Publicerat i Övrigt