25/1: Kick off på FUF!

25 januari, 2016 - kl. 17:00 till 19:00

Observera att kick offen i första hand vänder sig till
universitetsstuderande/nyexade som inte tidigare har engagerat sig i 
FUF. Stämmer detta inte in på dig, men på någon som du känner? Vidarebefordra gärna inbjudan!

affisch_framsida

Intresserad av globala utvecklingsfrågor?
Sugen på att engagera dig ideellt?
På jakt efter en spännande praktikplats? 

VÄLKOMMEN PÅ KICK OFF!

På kick offen berättar vi om hur FUF arbetar med kommunikation kring globala utvecklingsfrågor. Du får reda på hur du kan engagera dig i till exempel vår tidnings-redaktion, seminariegrupp, biståndsdebatten.se eller som utrikeskorrespondent.  Vi informerar också om vårt mentorskapsprogram och om de kurser som vi erbjuder våra aktiva medlemmar. 

Vi berättar även om vårt praktikantprogram genom vilket du bl.a. kan göra praktik på Sidas olika avdelningar och, parallellt med detta, delta i utbildningar och nätverks-träffar. Dessutom diskuterar medlemmar från FUF:s styrelse betydelsen av ideellt engagemang och ger tips på 
hur man går tillväga för att få jobba med global utveckling och internationellt samarbete. 

Medverkar gör FUF-anställda, engagerade FUF-aktiva och styrelsemedlemmarna Paula Kermfors och Rolf Carlman. Paula har under de senaste åren arbetat på Sida med Näringslivssamverkan och ICT4D. Tidigare har hon drivit eget företag i textil och hållbar utveckling och varit konsult inom CSR, internationell handel, socialt entreprenörskap och affärsutveckling. Rolf är ordförande i FUF och har arbetat med utvecklings- och biståndsfrågor under stora delar av sin karriär. Han har bland annat arbetat för Sida, FN och Svenska Institutet och varit utlandsstationerad i  bland annat Beirut, Jerusalem och Hanoi. Rolf har även arbetat många år som chef.

NÄR? Måndag 25 januari 17.00-19.00
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66a

HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg!

Uppstartsmöten för de olika grupperna:
Seminariegruppen: 27 januari 17-19
Biståndsdebatten: 1 februari 17-19
FUF-bladet: 2 februari 17-19

__________________________________________________________

Såhär tycker FUF-aktiva om sina engagemang:


Agnes Cronholm är engagerad i FUF:s seminariegrupp.


Amir Bdioui är engagerad i FUF-bladsredaktionen.


Henrik Lindstedt är engagerad i Biståndsdebatten.se-gruppen.


Gabriella Irsten är FUF-korrespondent.


Jonathan Englund är med i FUF Pop Up Lund.

Dela det här:
Publicerat i Kalender, Övrigt