12/3: Unga & Agenda 2030

12 mars, 2016 - kl. 09:30 till 17:30

Agenda2030-1-768x294I höstas antog FN:s generalförsamling Agenda 2030 och de 17 globala målen för hållbar utveckling som ska uppnås inom de kommande 15 åren.

Målen är integrerade och odelbara och ska tillsammans verka för alla tre delar av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Dessutom är målen universella och ska uppfyllas i alla länder, även Sverige.

Men vad betyder detta egentligen och hur ska det gå till?

Välkommen till en heldag där du får lära dig mer om agendan, diskutera vilka kopplingar som kan göras mellan de olika målen, och inte minst – fundera över vad Sverige och du kan göra. Dagen bjuder på intressanta föreläsare men framförallt är det ett tillfälle för dig att diskutera Agenda 2030 med andra unga.

Deltar gör bland andra:
Hanna Hansson från Concord Sverige | Gabriel Liljenström, politiskt sakkunnig åt biståndsministern | PeePoople | Tove Engström, ActionAid | Jens Petersson, FN-förbundet | Nina Larrea, Union to Union | Anna Kaijser, forskare, klimat och jämställdhet | Vi uppdaterar programmet löpande. Se hela programmet för dagen HÄR

NÄR? ?12 mars 09.30-17.30
VAR?? Sensus, Klara Södra kyrkogata 1, Stockholm
HUR? Anmäl dig senast 2 mars via formuläret HÄR

Resa och mat?:
Vi bjuder på lunch, fika och avslutar dagen med ett mingel! Deltagare som reser från annan ort än Stockholm kan söka resebidrag på upp till 300kr, fyll i formuläret HÄR. Underlaget ska vara LSU tillhanda senast den 1 juni 2016.

Dela det här:
Publicerat i Kalender