Välkommen på karriärdag på Sida den 10 mars!

10 mars, 2016 - kl. 10:00 till 17:00

Drömmer du om ett framtida jobb inom globala utvecklingsfrågor eller hållbarhet? Vill du gå på studiebesök och få en glimt av hur arbetet på Sida går till? Den 10 mars bjuder vi in till en heldag om vägarna till utvecklingsjobben! På förmiddagen pratar vi om praktikmöjligheter och på eftermiddagen får du möjlighet att lyssna på spännande karriärvägar, träffar rekryterare och ställa frågor om arbetsmarknaden. Träffen är öppen för alla universitets/högskolestudenter oavsett studiebakgrund och studienivå. Föranmälan krävs, notera att det är separat anmälan till för- och eftermiddagen!

Förmiddag om hur du får drömpraktiken

Konkurrensen om praktikplatserna är ofta hög, här erbjuds du en möjlighet att vässa just dina chanser till att knipa en av platserna! Följande huvudpunkter kommer att tas upp:

FUF:s praktikantprogram – vad är det? hur funkar det?
Varför ska du göra praktik? Vad innebär det att göra praktik genom FUF? Hur fungerar praktikförmedlingen? Passa på att ställa frågor till FUF:s praktiksamordnare!

Praktik via Sustainergies
Vill du lära dig mer om hållbarhet? Isåfall är praktik via Sustaneriges en bra möjlighet! Hör om vilka platser som finns, hur du söker och hur går urvalsprocessen till. Sustainergies förklarar!

Sidas övergripande arbete och hur Sida är som arbetsplats
Vad jobbar Sida med? Skaffa dig inblick i hur arbetet på Sida går till och vad du kan förvänta dig om du gör praktik där.

Praktik på mindre organisation
FUF förmedlar flertalet praktikplatser till mindre organisationer som t.ex. Parlamentarikerforum för lätta vapen-frågor. Varför ska du välja att göra din praktik på en mindre organisation? Träffa en student som just nu gör praktik på en mindre organisation och berättar om fördelarna!

Workshop, att skriva CV och personligt brev
Vill du vässa din ansökan för att öka dina chanser att knipa drömpraktiken? Här får du alla våra bästa insidertips kring hur du skriver en bra, tydlig och kommunikativ praktikansökan!

När:      10 mars kl. 10.00-12.00.
Var:      Rum Asante, Sidas huvudkontor, Valhallavägen 199
Anmäl dig: HÄR.
Det är först till kvarn som gäller. Om länken inte fungerar innebär det att det redan är fullt.

Eftermiddag om vägarna till utvecklingsjobben

Svårt att veta vilka jobb din utbildning kan leda till? Funderar du på hur det är att jobba inom olika delar av utvecklingsbranschen och vad som skulle passa just dig bäst? Den här eftermiddagen diskuterar vi möjligheter, lyfter spännande karriärvägar och träffar rekryterare. Passa på att ställ dina frågor till riktiga experter! Medverkar gör Renée Andersson, Johan Hansson (Sida), Gabrielle Gunneberg (Civil Rights Defenders), Sofia Gadelli (PeaceWorks), Markus Danell (Sustainergies), Rebecka Lindqvist (ORGUT) samt Linda Norrman (Hammer & Hanborg/Naturvårdsverket).

När:      10 mars kl. 13:00-17:
Var:      Rum Asante, Sidas huvudkontor, Valhallavägen 199, Stockholm
Anmäl dig: HÄR      
Det är först till kvarn som gäller. Om länken inte fungerar innebär det att det redan är fullt.

Dela det här:
Publicerat i Kalender