Fåtölj 21/3: Afghanistan – ett land i förändring

21 mars, 2016 - kl. 18:00 till 19:30

Afghanistan har varit drabbat av konflikt i över 35 år. För sjunde året i rad ökar antalet civila som skadats och dödats i strider. Massiva internationella insatser; både militära, politiska och biståndsmässiga, har påverkat landet på djupet. Denna närvaro har dock stegvis fasats och nu genomgår Afghanistan en period av ekonomisk, politisk och säkerhetsmässig omställning. 2014 genomförde landet sitt första demokratiska val, men människor lämnar trots det landet på grund av bristande framtidstro. De beväpnade motståndsgrupperna är splittrade, men samtidigt mer framgångsrika än på många år.

Vad händer i Afghanistan just nu? Hur påverkar säkerhetsläget förutsättningarna för utveckling? Hur är utveckling möjligt i de konfliktdrabbade och svagaste staterna, där den största delen av världens allra fattigaste lever?

Svenska Afghanistankommitténs generalsekreterare Anna-Karin Johansson gästar FUF-fåtöljen. Kom och lyssna på ett spännande seminarium och ställ dina frågor!

NÄR? 21 mars, 18.00-19.30
VAR? Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR 

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender