Fåtölj 30/3: Frihandelns hjälpande/stjälpande hand 

30 mars, 2016 - kl. 18:00 till 19:30

Sedan 2013 har två handelsgiganter, USA och EU, förhandlat om ett nytt frihandelsavtal. Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP, har som mål att öka handel och investeringar mellan världens största ekonomier. Men vad är priset för detta avtal för alla de länder, inklusive alla utvecklingsländer, som står utanför?

Oron för utvecklingsländernas väl är ett återkommande tema i diskussionen kring frihandelsavtal. Förespråkare menar att frihandel hjälper de ekonomiskt svagare länderna till snabbare utveckling och tillväxt medan motståndare hävdar att det tvärtemot handlar om att exploatera fattiga länder.

Hur påverkas utvecklingsländerna av de förändrade handelsvillkor som avtalen innebär? Vilka geopolitiska och geoekonomiska effekter är att vänta? 

Henrik Isakson från Kommerskollegium, expert på frihandelsavtal och TTIP, gästar FUF-fåtöljen.

NÄR? 30 mars, kl. 18-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.

Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender