5/7 Almedalen: Mali – säkerhet och utveckling i praktiken

5 juli, 2016 - kl. 15:30 till 16:15

FUF, Folk och Försvar och Utrikespolitiska Förbundet Sverige bjuder under årets Almedalsvecka in till ett panelsamtal om den rådande situationen i Mali utifrån ett säkerhet- och utvecklingsperspektiv:

Foto: Oxfam International, Flickr

Foto: Oxfam International, Flickr

Förra sommaren undertecknade regeringen och rebellgrupper i Mali ett fredsavtal i syftet av att bryta konflikten som har pågått sedan 2012. Samtidigt gav FN den internationella styrkan i landet ett fortsatt mandat att skydda civila, stödja den politiska dialogen och bidra till återuppbyggnaden av den maliska staten. Sedan dess har dock våldet eskalerat och mänskliga rättighetsorganisationer vittnar bland annat om övergrepp mot civila.

För att skapa en hållbar fred i Mali verkar bland andra Sverige med insatser både för säkerhet och utveckling i landet. Men hur ser relationen ut mellan civila och militära insatser på plats, och vilka är utmaningarna i arbetet?

Medverkande:

Annika Söder, Kabinettssekreterare, Utrikesdepartementet
Åsa Palmgren, Chef för utvecklingssamarbetet med Mali, Sida
Magdalena Tham Lindell, Projektledare, Folke Bernadotteakademin
Jan Thörnqvist, Insatschef, Försvarsmakten
Moderator: Victor Canvert, Folk och Försvar

NÄR: 5 juli kl.  15.30-16.15
VAR: Försvarspolitisk arena, S:t Hansgatan 11, Visby
HUR: Ingen anmälan krävs. Först till kvarn

Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender