FUF Göteborg: Röster för fred i Colombia

9 juni, 2016 - kl. 18:00 till 20:00

Hur ska en hållbar fred uppnås i ett land där en inbördes väpnad konflikt pågått i över 50 år? Sedan 2013 har fredsförhandlingar mellan den colombianska regeringen och gerillagruppen FARC pågått. Ett fredsavtal är nära säger den colombianska regeringen, medan andra ifrågasätter hur implementeringen ska ske.

FUF Pop up Göteborg och Latinamerikagrupperna / SAL lokalgrupp i Göteborg bjuder in till ett unikt tillfälle att lyssna till Diana Gomez och Gustavo Ulcues som utifrån deras perspektiv kommer att prata om vilka utmaningar som Colombia möter i fredsprocessen.

Diana Gomez pappa var aktiv i fackrörelsen och mördades för 10 år sedan men fortfarande har ingen åtalats. Hon är själv aktiv i kvinnoorganisationer och kommer att prata om offrens perspektiv och straffrihet.

Gustavo Ulcue har arbetat med människorättsorganisationer, urfolks rättigheter och utländska företags ansvar i konflikten.

Seminariet är gratis och kommer att hållas på spanska med översättning till svenska/engelska.

NÄR? 9 juni kl 18-20
VAR? Viktoriahuset, Linnégatan 21, Göteborg
HUR? Anmäl dig HÄR

Seminariet är organiserat i samarbete med Colombiagruppen och Colombianätverket. För mer information kontakta: goteborg@fuf.se

Varmt välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender