Seminarium: Förmiddag om hur du får drömpraktiken

12 oktober, 2016 - kl. 10:00 till 12:00

Drömmer du om ett framtida jobb inom globala utvecklingsfrågor eller hållbarhet? Vill du gå på studiebesök och få en glimt av hur arbetet på Sida går till? Den 12 oktober bjuder FUF, Sida och Sustainergies in till en förmiddagen då vi pratar om praktikmöjligheter  – som ofta är en dörröppnare till kommande jobb. Träffen är öppen för alla universitets/högskolestudenter oavsett studiebakgrund och studienivå!

Konkurrensen om praktikplatserna är ofta hög, under den här förmiddagen får möjlighet att ta del av tips och trix som kan vässa just dina chanser till att knipa en av platserna! Följande huvudpunkter kommer att tas upp:

FUF:s praktikantprogram – vad är det? hur funkar det?
Varför ska du göra praktik? Vad innebär det att göra praktik genom FUF? Hur fungerar praktikförmedlingen? Passa på att ställa frågor till FUF:s praktiksamordnare!Praktik via

Sustainergies
Vill du lära dig mer om hållbarhet? Isåfall är praktik via Sustaneriges en bra möjlighet! Hör vilka platser som finns, hur du söker och hur går urvalsprocessen till. Sustainergies förklarar!

Sidas övergripande arbete och hur Sida är som arbetsplats
Vad jobbar Sida med? Skaffa dig inblick i hur arbetet på Sida går till och vad du kan förvänta dig om du gör praktik där.

Praktik på mindre organisation
FUF förmedlar många praktikplatser till mindre organisationer som t.ex. Parlamentarikerforum för lätta vapen-frågor. Varför ska du välja att göra din praktik på en mindre organisation? Träffa en student som just nu gör praktik på Parlamentarikerforum och berättar om fördelarna!

Att skriva CV och personligt brev
Vill du vässa din ansökan för att öka dina chanser att knipa drömpraktiken? Här får du alla våra bästa insidertips kring hur du skriver en bra, tydlig och kommunikativ praktikansökan!

När:                12 oktober kl. 10.00-12.00.
Var:                Rum Asante, Sidas huvudkontor, Valhallavägen 199
Anmäl dig:     HÄR
Det är först till kvarn som gäller. Om länken inte fungerar innebär det att är fullt.

 

Dela det här:
Publicerat i Kalender