FUF-fåtölj 1/11: Den tysta flyktingkrisen i Burma

1 november, 2016 - kl. 18:00 till 19:30

Det har gått ett halvår sedan Aung San Suu Kyis parti National League for Democracy tillträdde makten i Burma/Myanmar. Eftersom Burma i årtionden styrdes av militärjuntan har förväntningarna på den nya demokratiskt valda regeringen varit stora. Trots att många demokratiska reformer gradvis har genomförts så kritiserade FN nyligen regeringen i Burma för systematisk diskriminering av minoritetsgrupper i landet, framförallt den muslimska minoritetsgruppen rohingya. Flertalet rapporter berättar om etnisk rensning och brott mot mänskligheten och tusentals rohingyas har flytt Burma i överfyllda båtar i hopp om att kunna starta ett nytt liv i något av grannländerna.

Till terminens andra FUF-fåtölj kommer Johanna Kvist, informationsansvarig vid Burmakommittén, för att tala om hur det ser ut för rohingyas i dagens Burma och hur internationellt utvecklingssamarbete bör förhålla sig till å ena sidan en demokratiskt vald regering, å andra sidan den pågående förföljelsen av minoritetsgruppen.

NÄR? 1 november kl. 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg. Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender