FUF-fåtölj 23/2: Kvinnor vid förhandlingsbordet

23 februari, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

Ett flertal säkerhetsrådsresolutioner, med 1325 i spetsen, har pekat på behovet av att kvinnor deltar i fredsprocesser. Studier visar att kvinnors deltagande bidrar till hållbar fred. Trots detta är endast några få procent av världens medlare kvinnor. Folke Bernadotteakademin (FBA) har därför, på uppdrag av regeringen, startat ett kvinnligt medlingsnätverk för att fler kvinnor ska medla och bidra till genomförandet av fredssamtal. Projektet ska även arbeta för att fler kvinnor från konfliktdrabbade länder ska delta i fredsprocesser.

Hur ska nätverket arbeta för att få fler kvinnor att medla och delta i fredsprocesser? Hur kan kvinnor påverka medling och fredsprocesser?? Vilka exempel finns på hur kvinnlig medverkan har påverkat genomförda fredssamtal? Camilla Riesenfeld, projektledare för medlingsnätverket på FBA besöker FUF-fåtöljen.

NÄR? 23 februari kl 18.00-19.30
VAR? Karlbergsvägen 66A
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg. Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender