Film: (O)hållbara diamanter – mänskliga rättigheter och smyckesindustrin

Diamanterna är en del av en global miljardindustri där europeiska och svenska marknader ingår. Även om det är svårt att spåra diamanters ursprung finns en risk att diamanter från Kongo hamnar i svenska smyckesbutikers leverantörsled, trots hållbarhetscertifieringar. Hur kan vi säkerställa att mänskliga rättigheter respekteras i diamantindustrin? Vem bär kostnaderna för diamantindustrin? Tar internationella organ, stater företag och konsumenter sitt ansvar?

Medverkande: Linnéa Engström, Europaparlamentariker (MP), Therese Sjöström, researcher på Swedwatch, Kitimbwa Sabuni, civilekonom, talesperson Afrosvenskarnas Riksförbund, Sanna Ström, koordinator engagemang på Afrikagrupperna

Dela det här:
Publicerat i Referat & filmer