FUF söker programansvarig för verksamhetsgrenen ”Aktiv i FUF” – sista ansökningsdag 30/4

FUF, Föreningen för Utvecklingsfrågor, är en ideell förening vars syfte är att informera och skapa debatt om utvecklingsfrågor i ett globalt perspektiv, till stöd för ömsesidig förståelse och samarbete. Läs mer om oss på www.fuf.se.

Aktiv i FUF
”Aktiv i FUF” är en av fyra verksamhetsgrenar i FUF:s växande verksamhet. Inom den kan FUF:s medlemmar engagera sig på olika sätt. I våra kommunikationsgrupper engagerar vi unga vuxna (universitetsstudenter och nyutexaminerade) i syfte att ge dem utlopp för sina intressen för globala utvecklingsfrågor samtidigt som de skaffar sig praktisk erfarenhet av kommunikationsarbete. Parallellt med arbetet i kommunikationsgrupperna erbjuds de kompetensutveckling för att ytterligare fördjupa och utveckla sina kunskaper och färdigheter. I våra yrkesnätverk engagerar vi nuvarande och tidigare yrkesverksamma inom fältet globala utvecklingsfrågor. Här ges de möjlighet till erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling. För närvarande är omkring 250-300 personer är årligen aktiva i någon av FUF:s kommunikationsgrupper och yrkesnätverk.

Jobbet som programansvarig
För att trivas i jobbet som programansvarig för Aktiv i FUF måste man vara välorganiserad, självgående, utåtriktad och kunna hantera och samordna flera parallella arbetsprocesser och många personer i olika åldrar med olika erfarenheter. Det krävs goda kunskaper om globala utvecklingsfrågor och kommunikationsarbete. Du behöver vara en strukturerad och duktig ledare, och ha erfarenhet av utbildningsverksamhet. Vidare kräver arbetet på en liten, ideell organisation att man är prestigelös, tycker om ”snabba puckar” och att man inte är rädd för att hugga i där det behövs.

I arbetsuppgifterna igår bl.a. att:

• Ansvara för att arbetet i FUF:s kommunikationsgrupper och yrkesnätverk genomförs. I detta arbete ingår bl.a. att planera, leda, koordinera och följa upp verksamheten. Du handleder ca 250-300 ideellt aktiva medlemmar per år, håller i möten, peppar och ger feedback, kvalitetssäkrar och utvärderar och utvecklar löpande arbetet.
• Säkerställa verksamhetens kvalitet, resultat och måluppfyllelse genom att löpande stämma av mot styrdokument, projektansökningar och budget etc.
• Planera och leda alltifrån informella möten till utbildningar för de aktiva medlemmarna i allt ifrån globala utvecklingsfrågor (t.ex. Agenda 2030 och rättighetsbaserat arbete) till kommunikation (t.ex. den journalistiska metoden, hur man undviker stereotyper i sin kommunikation och intervjuteknik) och teknik (t.ex. live-streaming, podcastinspelning och Twitter).
• Korrekturläsa journalistiska texter och seminarieinbjudningar och ge feedback till skribenterna, varför mycket god språklig förmåga är ett krav för denna tjänst. Om du har erfarenhet av redaktionellt arbete är det ett plus.
• Redigera och layouta webbtidningarna FUF-bladet och FUF i Världen (i InDesign).
• Marknadsföra FUF och uppmuntra till engagemang bland nuvarande och potentiella medlemmar, t.ex. genom att hålla informationspresentationer, identifiera och kontakta potentiella intressenter, och stå på arbetsmarknadsmässor
• Sprida producerat material (tidningar, podcasts, seminarieinbjudningar etc.)
• Skriva bidragsansökningar och rapporter
• Kommunikation med medlemmar och att upprätthålla goda kontakter med FUF:s samarbetspartners
• Webb-, medlems- och sociala medier-administration
• Stödja kanslichef och styrelse i arbete med strategisk utveckling av organisationen
• Andra på arbetsplatsen förekommande uppgifter, t.ex. annonsförsäljning och att live-streama seminarier

Du har:
• Examen på minst kandidatnivå i, och/eller dokumenterad erfarenhet av arbete med, globala utvecklingsfrågor (eller motsvarande, t.ex. Internationella relationer eller statsvetenskap med internationell inriktning)
• Examen på minst kandidatnivå i, och/eller dokumenterad erfarenhet av arbete med, journalistik/kommunikation
• Stilistisk känsla för ord och bild och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska
• Dokumenterad erfarenhet av projektledning/samordning
• Dokumenterad erfarenhet av att leda och/eller koordinera människor
• Dokumenterad erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar

Du är:
• Van vid, och duktig på, att hantera flera parallella arbetsuppgifter, grupper och projekt och att göra det på ett strukturerat och effektivt sätt
• Positiv och har god social förmåga för att kunna leda personer i olika åldrar med olika bakgrunder och förkunskaper. Arbetet kräver även hög integritet och ett pedagogiskt och tydligt ledarskap. Du ska vara uppmuntrande men inte rädd för att ställa krav på dem du leder
• Självgående och driven
• Flexibel och inte rädd för att förändra exempelvis arbetsmetoder när så behövs

Meriterande erfarenheter och kunskaper:
• Erfarenhet av leda och rapportera projekt enligt RBM/LFA
• Erfarenhet av att leda ideellt aktiva
• Erfarenhet av redaktionellt arbete
• Kunskaper i InDesign
• Allmän teknisk kompetens. Särskilt relevant är kunskaper om ljud- och bildteknik eftersom du kommer att jobba med, och handleda ideellt aktiva i, live-streaming och podcastproduktion
• Kunskaper i WordPress

Om villkor och ansökningsprocessen:
Tjänsten är en heltidstjänst (37,5 h/v) placerad på FUF:s kansli i Stockholm. Arbete på kvällar och helger förekommer, liksom inrikesresor. FUF följer Arbetsgivaralliansens kollektivavtal. 32 dagars semester och friskvårdsbidrag på 5000 kr per år utgår. Flextid tillämpas och OB-/övertidsersättning betalas ej ut. Tjänsten är ett vikariat 20170821-20181231. Vår nuvarande programansvariga avslutar sin tjänst hos oss 30 juni. Om möjligt ser vi därför gärna några dagars överlämning någon gång i juni.

Skicka din ansökan till fuf@fuf.se senast 30/4. Skriv ”Ansökan Programansvarig” i ämnesraden. Motivera tydligt i din ansökan hur du uppfyller kraven och eventuella meriter ovan. För eventuella frågor maila fuf@fuf.se. Vi planerar att genomföra intervjuer, arbetsprover och ta referenser under maj månad. Samtliga sökande kommer att meddelas när tjänsten är tillsatt.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Dela det här:
Publicerat i Övrigt