FUF-fåtölj 29/5: Utveckling & migration – erfarenheter från Västafrika

29 maj, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

Att migration har fått egna delmål i Agenda 2030 är en tydlig illustration av den länk som finns mellan migration och utveckling och på det politiska planet ser vi hur intresset för migrationsfrågor ökar. Relationen mellan migration och utveckling är dock komplex. Trots att migration bär med sig en mängd utvecklingsmöjligheter är det för migranten ofta en process som innebär höga sociala och ekonomiska kostnader. På samhällsnivå talas det ofta om att ta vara på migrationens positiva utvecklingseffekter, men vad behövs för att främja säker och laglig migration? Hur kan politiken underlätta etablering och återetablering? Bör bilden av diasporan som en viktig utvecklingsaktör problematiseras?

Jesper Bjarnesen, senior forskare vid Nordiska Afrikainstitutet i Uppsala gästar FUF-fåtöljen. Genom konkreta exempel från hans forskning i Västafrika tittar vi närmare på relationen mellan utveckling och migration.

NÄR? 29 maj kl 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender